-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:18342 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:27

1ـ اگر نماز جماعت يادمان برود و نماز را به جماعت نخوانيم آيا نمازمان باطل است يا خير؟
ج1 مسئله شمادرچند صورت تصور مي شود:
صورت اول: آيا شما به امام اقتدا نموديـد يا نه؟ اگر اقـتدا نموده ايـد و با امـام به ركـوع و سجود رفته ايد و تشـهد را خوانده ايد و در ركعت سوم و چهارم تسبيحات اربعه را خوانده ايد نماز جماعتتان هم صحيح است. و اگر از اول اقتداء ننموده ايد و به وظيفه فرادي عمل كرده ايد نمازتان صحيح است و اگر به وظيفه فرادي عمل ننموده ايد نماز باطل است.
صورت دوم: مأموم بايد در نماز جماعت غير از حمد و سوره، همه چيز نماز را خودش بخواند؛ ولي اگر ركعت اول و دوم او ركعت سوم يا چهارم امام باشد، بايد حمد و سوره را بخواند. توضيح المسائل ص533 مسئله 1461 احكام جماعت
صورت سوم: مأموم بايد غير از آنچه در نماز خوانده مي شود، كارهاي ديگر آن، مانند ركوع و سجود را با امام و يا كمي بعد از امام بجا آورد. و اگر عمدا پيش از امام يا مدتي بعد از امام انجام دهد معصيت كرده ولي نمازش صحيح است اما اگر در دو ركن پشت سر هم از امام جلو يا عقب بيفتد بنابراحتياط واجب بايد نماز را تمام كند و دوباره بخواند اگرچه بعيد نيست نمازش صحيح باشد و فرادي شود. ص536 مسئله 1470
صورت چهارم: مبطلات نماز چندتا مي باشد: من جمله كسي در بين نماز يكي از شرطهاي آن را ازبين ببرد مثلا اينقدر غافل باشد،كه نفهمد چه كارمي كند.
يكي ديگر از مبطلات نماز(مبطل هفتم) كاري است كه صورت نماز را به هم بزند مثل دست زدن و ... و مانند اينها، كم باشد يا زياد، عمدا يا از روي فراموشي. توضيح المسائل مراجع ص 427 مسئله (1126ـ 1151)
به طور خلاصه: در حال نماز اگر به وظيفه جماعت عمل نموده ايد نماز شما صحيح است.

اگر به وظيفه فرادي عمل كرديد نماز شما صحيح است، جماعت باطل است
ولي اگر به وظيفه جماعت و فرادي عمل ننموده ايد نماز شما باطل است و نماز را دوباره بخوانيد

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.